Тернопільщина і Сумщина стають ближчими

Нещодавно віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура перебував з робочим візитом на Сумщині. Спершу він зустрівся з віце-президентом Міжнародної торгової палати Володимиром Демурою з метою обговорення підготовки до міжнародного інвестиційного форуму в галузі ІТ-технологій, який запланований на 28-29 жовтня цього року.

Згодом з головою Сумської обласної ради Семеном Салатенком, який до своєї посади пройшов життєвий і військовий вишкіл в батальйоні «Дніпро-1», та начальником оргвідділу Тетяною Гончаренко обговорили питання співпраці в економічній та культурній галузях. Під час цієї зустрічі також мова йшла про презентацію соціального мультимедійного проекту «Переможці» телеканалу «1+1» та журналу «VIVA». Захід попередньо запланували на завершення інвестиційного форуму у Сумах, зокрема на 29 жовтня.

Окрім того, в цьому місті наш тернопільський підприємець Тарас Демкура відкрив «Території особистого розвитку», який, на його думку, дасть можливість запрошувати найкращих експертів з різних сфер діяльності, проводити семінари, тренінги, форуми краси та стилю, розвивати молодіжні програми. Це сприятиме створенню нових робочих місць, проходженню навчання, підвищенню рівня кваліфікації, здобуття нових знань та навичок. За це Тарас Володимирович висловив подяку провідному спеціалісту в галузі краси та здоров’я з Харкова Вікторії Ландер, яка провела високопрофесійний форум краси та стилю.

«Дав два інтерв’ю, зокрема на каналі «СТС» та «Академія ТВ», де поділився своїми думками, досвідом роботи про можливості співпраці між регіонами України у різних напрямках діяльності для покращення інвестиційного клімату, створення нових робочих місць.

Також відвідав Сумське вище училище мистецтв і культури імені Д.Бортнянського. Директор закладу Надія Гринь ознайомила з музеєм, показала чудові роботи студентів та випускників, розповіла про процес навчання. Дякую за можливість виступити перед студентами з презентацією культурних та мистецьких надбань Тернопільщини, альбому «Таїна Пінзеля» та фільму «Таїна Пінзеля - від Бучача до Лувру». Водночас анонсував виставку старожитніх українських строїв з західних регіонів України, яка відбудеться в Сумах в листопаді-грудні!», - розповів Тарас Демкура.

Надзвичайно цікавою та продуктивною була зустріч в Сумському державному університеті з директором бізнес-школи УАБС, професором Іриною Д’яконовою, де Міжнародна торгова палата 28-29 жовтня проведе міжнародний ІТ-форум. Тут же і відбудеться презентація мультимедійного проекту «Переможці». Керівництво вишу продемонструвало науковий потенціал, навчальну базу, великий бібліотечний фонд.

«Мав можливість поділитися зі студентами своїм бізнесовим досвідом та перспективами, тенденціями розвитку підприємництва в Україні, а також анонсував вихід в світ книги «Прямий продаж», де є співавтором. Книга вийде у світ восени цього року і буде рекомендована для студентів всіх вищих навчальних закладів», - зазначив пан Тарас.

Тема розмови була «Тенденції розвитку підприємництва в часи змін». У зустрічі взяли участь  студенти економічних спеціальностей СумДУ, викладачі, а також усі, кого цікавлять і турбують питання створення власного бізнесу.  

Тарас Володимирович з гумором розповів про свій життєвий шлях, про першу подорож за кордон, про переосмислення життя і свого місця в ньому, про формування відповідальності за себе, за сім’ю, про зустріч із Ніком Вуйнічем,  про своє просте життєве кредо – «Під лежачий камінь вода не тече».

У основній частині виступу мова йшла про сучасні тренди розвитку бізнесу, про переваги та особливості побудови Network-маркетингу.

«У відділі культури та туризму Сумської ОДА зустрівся з заступником начальника управління Антоніною Ігнатченко. Ми обговорили шляхи розвитку туризму та обміну інформацією про туристичний потенціал Тернопільщини та Сумщини, а також домовилися про організацію виставок в листопаді-грудні цього року вишиванок західного регіону України в Сумах та кролевецьких рушників в нашій області. Дуже вдячний за запрошення на свято кролевецького рушника, яке відбудеться 16-18 вересня в місті Кролевець», - додав Тарас Демкура.

Підприємець відвідав музей кролевецького ткацтва та зустрівся з мером Глухова Мішелем Терещенком. Нагадаємо, що пан Мішель є нащадком відомого козацько-міщанського роду Терещенків, який у 1870 отримав дворянський статус. Родоначальник його Артем Терещенко (1794–1873) розбагатів під час Кримської війни на постачанні хліба й корабельного лісу для війська, потім зайнявся цукроварством та іншими галузями промисловості. Нікола Терещенко (1819–1903) був відомим меценатом й одним з фундаторів Київського й Глухівського музеїв; мистецькі колекції Ніколи Терещенка стали основою майбутніх музеїв українського і російського мистецтва в Києві.

Мішель Терещенко – український підприємець, меценат, громадянин Франції. Онук Михайла Терещенка, син Петра Терещенка З 2005 року проживає в Україні. Отримав українське громадянство у 2015 році. 25 жовтня 2015 року, під час місцевих виборів, став міським головою Глухова, набравши понад 60% голосів виборців.

«Мішель показав приклад того, як можна повернутися в Україну з Франції та організувати своє виробництво в аграрному секторі. Люди ж довірили йому очолити місто, обравши міським головою. Він за прикладом свого діда долучився до розвитку економічного та соціального потенціалу України. Це гідний приклад для багатьох наших земляків, що колись вони чи їхні предки покинули Україну, але тепер можуть стати найкращими інвесторами в нашу економіку. Зараз дочитую подаровану мені книгу Мішеля Терещенка «Перший олігарх» про історію діяльності свого діда Михайла Івановича Терещенка. У нього є чого повчитися», - поділився враженнями Тарас Демкура.

«Завдяки директору обласного центру культури і мистецтва в Сумській області Євгенії Бистрицькій, Валентину Донцю, начальнику відділу культури Кролевецького району Наталі Сірій побував в музеї кролевецького ткацтва. Люблю поєднувати бізнесові подорожі з можливістю відкрити для себе цікаві сторінки історії кожного краю України та зустрітися з інтересними людьми.

Директор Галина Ніжик свого часу була директором виробництва на Кролевецькій ткацькій фабриці. Вона з надзвичайною любов'ю та обізнаністю розказала історію створення кролевецьких рушників і навіть дала можливість мені сісти за ткацькій станок і попробувати, яка це кропітка та творча робота.

Цікавий факт - музей кролевецького ткацтва знаходиться в садибі родини Огієвських. Тарас Шевченко дружив з братами Лазарівськими,один з яких був губернатором Екатеринбургу. Коли той став губернатором Санкт-Петербургу, він забрав Шевченка. Під час перевезення тіла Кобзаря до Канева власниця маєтку Глафіра Огієвська попросила, щоб прах Шевченка по дорозі до Канева привезли до Кролевця. Завдяки їй 4 травня 1861 жителі міста могли попрощатись з Шевенком», - поділився Тарас Демкура.

У Кролевці підприємець безпосередньо домовився про можливість організації виставки Кролевецьких рушників на Тернопільщині, а вже тоді вони буду експонуватися у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях.

«Нам потрібно знати культурну спадщину кожного регіону України, тільки тоді зможемо краще порозумітися. Наша культура, мова, багатовікова історія - найкраща площадка для комунікації та налагодження взаємовідносин», - підсумував Тарас Демкура.

13.09.2016



За додатковою інформацією звертайтесь до керівництва регіонального представництва:

Демкура Тарас Володимирович


Віце-президент з питань регіонального співробітництва

Керівник Тернопільського регіонального представництва


Адреса: м. Тернопіль, вул. Кардинала Йосипа Сліпого, 7

(ТВЦ «Атріум», 5 Поверх)

Тел.: +38 (067) 344-21-21, +38 (050) 377-37-21

Сайт: icc-ternopil.org

E-mail: tdemkura@gmail.com



Коментарі відсутні. Будьте першим:

НОВИНИ

ICC UKRAINE

Віцепрезидент ICC Ukraine відвідав Форум МСП, що пройшов у столиці

08.09.2020


Привітання до Дня підприємця від віцепрезидента ICC Ukrainе

04.09.2020


ІСС Ukraine закликав уряд звернути увагу на недопустимість підвищення цін на електроенергію для промислових споживачів в умовах кризи

06.07.2020


Українські підприємці об’єднадися, щоб навчати молодь бізнесу у рамках West Ukrainian Business School

25.02.2020


ICC Ukraine взяла участь у MedTour Networking Hub Lviv 2020

08.02.2020


Тарас Демкура розповів про основні положення екологічної стратегії України до 2030 р.

15.01.2020


У столиці нагородили лідерів екосфери за сприяння екострансформації бізнесу в Україні

18.12.2019


У столиці відбулося засідання правління Міжнародної Торгової палати ICC Ukraine

15.12.2019


Віцепрезидент Міжнарожної торгової палати долучився до обговорення перспектив розвитку сфери прямого продажу

11.12.2019


«Життя в стилі ЕСО» став партнером XХ Міжнародної виставки «ТурЕКСПО» у Львові

01.11.2019


Віце-президент ICC Ukraine Тарас Демкура взяв участь у конференції «ЕКОлогічний діагноз та рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні»

11.11.2019


Звернення віце-президента ICC UKRAINE Тарас Демкури

19.09.2019